Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко каже, що українці мерзнуть через Фірташа

Четвер, 27 січня 2011, 14:11

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагає від президента України та його команди припинити відключення теплопостачання в регіонах України.

Про це Тимошенко заявила у четвер перед черговим відвідуванням Генеральної прокуратури, повідомляє її сайт.

"Я вимагаю від президента України припинити відключення постачання тепла тим регіонам, які повністю розрахувалися, але у зв'язку з тим, що немає балансу в Державному бюджеті, вони не доплачують не державі, а пану Фірташу, компанії "Росукренерго" і, в тому числі, тіньовому учаснику розподілу цих грошей - президенту України", - сказала вона.

Лідер партії "Батьківщина" вважає, що такі обмежувальні заходи влади пов'язані з її газовими та грошовими зобов'язаннями перед компанією "Росукренерго".

"Найсуттєвіша подія - це те, що сьогодні почали вимикати газ для вироблення тепла для багатьох регіонів України і, що саме цинічне, це те, що якраз Янукович дав наказ вимикати тепло, починаючи з Донецької області", - зазначила вона.

"Я хотіла би трошечки роз'яснити людям, чому сьогодні вимикають їм тепло. Справа в тому, що вже сьогодні третій місяць як НАК "Нафтогаз", державна компанія, яка транспортує російський газ, яка постачає газ в Україні, почала віддавати гроші тіньовій компанії "Росукренерго", - зазначила лідер "Батьківщини".

"Росукренерго" планують віддати 3,7 мільярда доларів. Це сума, яка дорівнює суттєвій частині Державного бюджету. 3,7 мільярди доларів - це якраз підвищення тарифів для людей на газ і на тепло", - пояснила Юлія Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" також заявила, що парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагатиме звіту Генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо заходів із боротьби з корупцією в газовому секторі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...