Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ показали "Швидкі" Тимошенко: без нош, але з попільничками

Четвер, 27 січня 2011, 15:52

Вартість автомобілів, закуплених у якості медичного обладнання урядом Юлії Тимошенко, була завищена на загальну суму 31 мільйон гривень.

Про це заявив на брифінгу у четвер начальник головного слідчого управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Олександр Каліфіцький.

Він у черговий раз розповів про суть справи, наголосивши на незаконності закупівлі за завищеною ціною автомобілів, що не відповідають технічним характеристикам Швидкої медичної допомоги.

При цьому Каліфіцький продемонстрував журналістам один з таких автомобілів на подвір’ї Генпрокуратури.

"До цього автомобілю не ввійдуть ноші. Там є два ящики, нібито для перевезення медобладнання, однак, згідно з характеристиками, ці ящики використовуються для використання інструментів", - сказав він.

"Зате там є попільниця. Тобто якщо хворому буде нудно їхати, він може покурити", - додав Каліфіцький.

Крім завищеної вартості автомобілів, за його словами, товариству "Укрмедпостач" було відтерміновано сплату збору за розмитнення до кінця 2010 року на загальну суму 46 мільйонів гривень.

"І до теперішнього часу ця сума до бюджету не потрапила", - сказав Каліфіцький.

Крім того, за його словами, автомобілі були розподілені по областях без урахування кількісних заявок Мінздоров’я.

Зокрема, "Вінницька область просила 38 автомобілів, а було надано 60, Тернопільська просила 26, а отримала 45, Рівненська просила 28, а отримала 44, Луганська просила 53, а отримала 11, Донецька просила 100, а отримала 3, Харківська просила 63, а отримала 27".

"Запитання: за яким принципом розподілялися автомобілі? Що, в Донецьку не такі саме люди живуть? Зрозуміло, що автомобілі розподілялися за електоральними побажаннями Тимошенко", - сказав Каліфіцький.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування