Данилишин: "Я для себе гріха ніякого не маю"

П'ятниця, 28 січня 2011, 09:53

Екс-міністр економіки України Богдан Данилишин не вбачає за собою жодної провини.

"Я взагалі для себе гріха ніякого не маю", - заявив він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

На зауваження про те, що йому в Україні інкримінують те, що він підписував документи, які завдали Україні втрат – за підрахунками слідства, йдеться про 17 мільйонів, – Данилишин сказав:

"В різних позиціях йде мова про різні цифри. Навіть у системі "Інтерполу", коли подавався запит в міжнародну систему розшуку, давали одні цифри, потім, коли вже надсилалися матеріали до Чеської Республіки, робилися дані про те, що на основі товарознавчої експертизи було виявлено те, що, наприклад, в Міноборони було виявлено порушень на суму 2,5 мільйони гривень. І є цифри міжнародного аудиту. Тобто, у кожному випадку наводяться зовсім інші дані".

"Коли навіть подавалися матеріали до представництва Чеської Республіки, вони формувалися настільки на швидку руку, що в деяких випадках є, наприклад, що справа стосується Державного підприємства аеропорту "Бориспіль", а йде мова про Міноборони. Тобто, навіть не було до кінця вичитки тих матеріалів, які були подані до Чеської Республіки", - додав екс-міністр.

Данилишин каже, що просити про політичний притулок у Чехії було непростим рішенням для нього – і причин радіти отриманню такого притулку нема. "Тут, можна сказати, радіти чому немає. Є деяке почуття смутку про те, що твоя країна… не може тобі дати тих можливостей захисту", - сказав він.

На запитання, як екс-міністр діятиме далі в умовах, що українська сторона продовжує вимагати його екстрадиції, Данилишин зазначив, що захищатиме свої права через адвоката.

"В Україні працює мій адвокат Ігор Фомін. Це, до речі, адвокат, який зараз захищає Юрія Луценка і Євгена Корнійчука. Хоча адвокат не має всієї системи доступу до моєї справи. Це також свідчить про те, наскільки в нас є можливості забезпечення доступу для ефективного захисту і правосуддя", - зазначив екс-міністр.

"Думаю, що з допомогою своїх адвокатів я буду захищати свої права в Україні. І надіюся, що все ж таки настане такий час, коли я зможу довести свою правоту і можливість ефективного захисту своїх прав вже на території України", - заявив Данилишин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...