Янукович: Опір скоро закінчиться

П'ятниця, 28 січня 2011, 10:03

Президент Віктор Янукович заявляє, що дискусію щодо згортання демократії в Україні піднімають захисники "старої корупційної системи".

"Я на це реагую дуже просто, я собі зараз уявляю, що йде боротьба між старою системою, корупційною, і новою, яку ми зараз запроваджуємо. У цій боротьбі використовуються всі засоби, я маю на увазі, недозволені. В тому числі, використовуються демократичні гасла, ця ситуація нагнітається тими людьми, хто контролював стару бюрократичну систему", - сказав Янукович в інтерв’ю "Бі-Бі-Сі".

"Я вважаю, що цей процес скоро закінчиться, я маю на увазі, процес такого шаленого опору", - додав він.

Янукович зазначив, що коли він просить, в тому числі і журналістів, навести "конкретні приклади" згортання демократії, йому кажуть про утиски свободи слова.

"Я кажу, скажіть, які саме: чи скоротилася будь-яка програма свободи слова в Україні – ні не скоротилася, всі канали як показували програми свободи слова, так і показують. В друкованих засобах масової інформації теж нічого не змінилося", - заявив він.

"Коли іде така боротьба з корупцією, наведення порядку в країні, безумовно, є великий спротив бюрократії, яка залучає для цього всі можливості і заходи, в тому числі платять гроші за друкування різної інформації, в різних газетах по всьому світу", - додав Янукович.

На питання, як реагує влада на критику з боку "європейських партнерів" на тему свободи в Україні, Янукович відповів:

"Безумовно, ми реагуємо абсолютно спокійно на ці виклики, які є. Але ми кажемо правду - тобто, якщо є факти порушень прав людини, і перебільшення повноважень з боку владних структур, то ми повинні визнавати це і викорінювати".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування