Янукович: Данилишину рано чи пізно доведеться відповідати

П'ятниця, 28 січня 2011, 10:17

Президент Віктор Янукович заявляє, що в справі екс-міністра Богдана Данилишина немає політики.

"Данилишин не політик, він взагалі не займався політикою. Він був простий чиновник, який сидів на дозволах, в системі ліцензування, він був міністром економіки, і він запровадив корупційні схеми, за це його притягують до відповідальності, там ніякої політики немає", - заявив Янукович в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

"Він ніколи не займався політикою, тому я не розумію, навіщо йому політичний притулок", - додав він.

Янукович зазначив, що "так чи інакше", Данилишину колись "доведеться відповідати за ці злочинні дії".

"Ми надавали йому можливість захистити себе, знайти виправдання тим діям, які він робив, коли працював на цій посаді", - сказав президент.

Він також заперечив, що влада переслідує лише опозиціонерів.

"Ви подивіться, скільки прикладів, коли за хабарі, за корупційні дії притягнені до відповідальності чиновники, які належали до Партії регіонів, в якій я залишаюсь сьогодні почесним лідером", - заявив Янукович.

"Просто треба взяти статистику, і подивитися. А статистика – це така вперта річ, і там буде видно, що сьогодні правоохоронні органи, генеральна прокуратура притягують до відповідальності всіх, хто порушував закони України", - додав він.

Янукович зазначив, що з приходом його команди до влади, "почалась боротьба з корупцією".

"Це процес очищення країни від того бруду, який за багато часів незалежності суспільство тягнуло на собі", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування