Калуш просить у Азарова ще 168 мільйонів

П'ятниця, 28 січня 2011, 18:10

Місто Калуш Івано-Франківської області просить Кабінет міністрів додатково виділити 168 мільйонів гривень на вирішення екологічних проблем в 2011 році.

Про це повідомив заступник міського голови Калуша Василь Петрів на нараді під головуванням міністра з питань надзвичайних ситуацій Віктора Балоги, передає УНІАН.

За його словами, ці кошти потрібні Калушу, щоб завершити зміцнення північного борту Домбровского кар`єру і не допустити прориву шкідливих розсолів у річку Сівка.

Також ці гроші потрібні на відселення жителів, які проживають на території, що провалюється, на оздоровлення дітей та диспансеризацію населення, та на рекультивацію Хвостосховища №1.

Петрів зауважив, що відселити з небезпечного місця потрібно 4 тисячі 320 мешканців Калуша.

Як відомо, у 2010 році Калуш отримав із державного бюджету 497 мільйонів гривень на подолання екологічних та соціальних проблем.

Зокрема, за даними глави Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка, 89 мільйонів гривень уряд виділив на проведення робіт на Домбровському кар`єрі, 298 мільйонів гривень - на вивезення гексахлорбензолу, 30 мільйонів гривень - на розвиток Калуша і 20 мільйонів гривень - на придбання медикаментів.

Крім того, 49 мільйонів гривень Калуш отримав на придбання медичного обладнання, 16 мільйонів гривень - на будівництво водозабору і 5 мільйонів гривень - на проектну документації щодо робіт на Домбровському кар`єрі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...