Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський українець стверджує, що бібліотеку у Москві "кастрували"

П'ятниця, 28 січня 2011, 23:08

Бібліотека української літератури у Москві працює "у кастрованому вигляді".

Про це заявив співголова Об'єднання українців у Росії Валерій Семененко в ефірі Шустер Live.

"Не працює бібліотека. Бібліотека працює в кастрованому вигляді. Вилучені сервери, вилучені формуляри з моїми особистими даними. Я їжджу в цю бібліотеку через день. Вона працює в кастрованому вигляді", - зазначив він.

За словами Семененка, працівники бібліотеки заявляли, що російська міліція "підкидала якісь книжечки". "Немає екстремістської літератури і вони склали протокол про те, що їм підкидає міліція книжки", - додав він.

Як відомо, Управління культури Центрального адміністративного округу Москви наприкінці грудня частково призупинило роботу Бібліотеки української літератури. МВС Росії вилучило звідти більше 50 книг для проведення експертизи на наявність матеріалів націоналістичного характеру.

МЗС РФ запевнив українського посла в Москві, що про закриття бібліотеки не йдеться.

МЗС України у січні вирішив створити новий бібліотечний центр української літератури шляхом поповнення фондів наявної інформаційно-довідкової бібліотеки при Культурному центрі України в Москві.

Відповідно до постанови уряду Москви, Бібліотека української літератури в Москві є самостійною державною установою культури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування