Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі підозрюють, що українська влада не туди йде

Субота, 29 січня 2011, 10:03

Скасування в Україні антикорупційного пакету законів може свідчити про крок української влади в неправильному напрямку.

Про це заявив глава організації GRECO Драго Кос в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Скасування пакету і ліквідація Бюро з питань антикорупційної політики можуть свідчити про важливий і прикрий крок у неправильному напрямку - якщо найближчим часом не буде знайдений кращий вихід із ситуації з законами і Бюро. Але час швидко летить", - сказав він.

Кос нагадав, що у звіті про виконання Україною рекомендацій, затвердженому в травні 2009 року, GRECO визнала створення Бюро з питань антикорупційної політики свідченням того, що Україна "відкрита для розвитку та впровадження реальної антикорупційної політики".

"Крім того, міжнародні експерти відзначили: прийняття так званого антикорупційного пакету є важливим кроком у правильному напрямку", - йдеться у публікації.

"Це була остання інформація, яку GRECO отримала від України", - сказав глава організації.

За словами Коса, "GRECO незабаром розгляне надану додаткову інформацію до звіту України про виконання рекомендацій".

"Якщо досягнуті на час затвердження звіту результати не будуть актуальними, це, ймовірно, викличе серйозні дебати щодо ситуації і також може призвести до дуже непопулярних (негативних) висновків і рішень GRECO", - зазначив він.

"Ми просто не можемо дозволити собі мовчки спостерігати, як в країні, яка є особливо важливою для нас, були скасовані позитивні процеси. Але я все ще сподіваюся, що цього не відбудеться", - сказав глава організації.

Крім того, Кос зазначив, що Україна "опиниться в дуже складній ситуації, якщо подасть заявку на отримання безвізового режиму (з ЄС), не маючи серйозних досягнень в антикорупційній сфері, таких як повноцінне виконання рекомендацій GRECO".

Як відомо, Група держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи, згідно з Планом дій Україна - ЄС, контролює виконання взятих на себе Україною зобов'язань, зокрема реалізацію Національної програми боротьби з корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування