Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Данилишин: нічого не буду робити проти України

Неділя, 30 січня 2011, 13:43

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин запевняє, що працюючи в міністерстві робив все для того, щоб зменшити кількість процедур із одним виконавцем.

Про це він заявив в інтерв’ю "Радіо "Свобода", коментуючи кримінальні справи порушені проти нього в Україні.

"Якщо порівнювати закупівлі, які здійснювалися у 2007-2010 роках, то я робив все для того, щоб зменшити кількість процедур із одним виконавцем. Наприклад, у 2007 році з одним виконавцем було використано закупівель на суму в 131 мільярд гривень чи 52% всіх закупівель", - уточнив політик.

"У першому кварталі 2008 року таких закупівель було на 60 мільярдів, або майже 80% всіх закупівель. Коли ж цими питаннями почало займатися міністерство економіки, ці відсотки скоротилися у 2008 році до 21%, а у 2009 трохи більше 30% всіх закупівель", - розповів Данилишин.

"У ці роки, особливо у 2008 році, у мене були конфлікти з колишнім керівництвом тендерної палати, у якій керували не останні люди з Партії регіонів і комуністи, це люди з команди Януковича. І хочу відзначити, що жодної кримінальної справи за період з 2007-2008 років не відкрито. І, зокрема, документів цього періоду немає навіть в наявності, і куди вони зникли, і хто з ними займається, ніхто не знає", - заявив він.

Данилишин знову зазначив, що його переслідують за політичні переконання.

"Відразу ж після зміни уряду з мого боку неодноразово лунали критичні зауваження на адресу дій теперішньої влади. Навіть у травні-червні 2010 року були мої неодноразові публікації у міжнародних виданнях. В одній публікації в УНІАН йшлося про російський кредит уряду Януковича у 2 мільярди доларів від російського Зовнішекономбанку для того, щоб заповнити діру у бюджеті", - розповів він.

"Природно, що це не могло подобатися новій владі Партії регіонів. Зрозуміло, що заходи нової влади були направлені на те, щоб позбавити опозицію і членів колишнього уряду можливості говорити правду в ЗМІ", - додав він.

Колишній міністр економіки уточнив, що "в даний час нічого не буду робити проти України".

"Навпаки, я буду робити все для того, щоб інтегрувати Україну у світовий економічний і політичний процес. Це й формування спільних підприємств, і пропаганда можливостей України у певних галузях. Україна має бути відкритою державою, навіть при нинішній владі", - заявив Данилишин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування