МЗС рекомендує українцям не їздити на курорти Єгипту

Неділя, 30 січня 2011, 17:03

Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Єгипту.

Про це в неділю повідомив прес-секретар зовнішньополітичного відомства Олександр Дікусаров, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, МЗС рекомендує утриматися від поїздок до Каїра, Олександрії і Суецу, а також на курорти Єгипту до стабілізації ситуації.

"Ми також переконані, що туристичні компанії, які пропонують громадянам України відвідати Єгипет з туристичною метою, повинні в обов'язковому порядку інформувати їх про нестабільну ситуацію в цій країні", - підкреслив прес-секретар МЗС.

За інформацією посольства України в Єгипті, українців немає серед загиблих і поранених під час заворушень у цій країні.

Як відомо, збройні протистояння в Єгипті тривають вже шостий день.

Дікусаров зазначив, що громадяни України, які перебувають на території Єгипту, можуть звертатися за телефоном у посольство України в Каїрі.

Крім того, в департаменті консульської служби МЗС України цілодобово працює лінія: (044) 238-16-57.

Прес-секретар зовнішньополітичного відомства підкреслив, що не зафіксовано звернень українців до посольства України в Єгипті та МЗС.

Посилаючись на інформацію посольства України в Єгипті, Дікусаров зазначив, що загальна ситуація в країні продовжує залишатися неспокійною.

Станом на першу половину дня 30 січня армія Єгипту взяла під контроль ситуацію у великих містах країни - Каїрі, Олександрії, Суеці.

За інформацією дипустанови, 30 січня поліція Єгипту планує взяти під охорону державні установи Каїра.

У курортних містах Єгипту з 16.00 до 08.00 продовжує діяти комендантська година.

"МЗС разом з компетентними органами уважно відстежує ситуацію. Ми також перебуваємо на зв'язку з компетентними органами Російської Федерації", - зазначив Дикусаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування