Міліціонерів, які побили журналіста, вимагають поставити перед судом

Понеділок, 31 січня 2011, 08:49

Проти міліціонерів, які у Полтаві "відлупцювали" журналіста 5-го каналу Юрія Стеценка, має бути порушена кримінальна справа.

Про це заявляє комітет Київської незалежної медіа-профспілки.

"Коли факти незаконного поводження з громадянином підтвердяться, ініціатори злочину мають постати перед судом", - заявляє профспілка.

Крім того, вважає організація, міліція вже сьогодні має моральний обов’язок профінансувати лікування Юрія Стеценка в лікарні, де він опинився після спілкування з правоохоронцями із переломом ребра, струсом мозку та іншими травмами.

"Журналіст в черговий раз опинився в ролі рядового громадянина і на власній шкурі відчув всю брутальність нашої нібито правоохоронної системи. Якщо подібним чином поводяться з журналістом, то з рядовими громадянами тим більше не церемоняться", - йдеться в заяві.

"На жаль, приклад брутального поводження з журналістами подає охорона президента і прем’єр-міністра", - каже голова Комітету КНМП Юрій Луканов.

"Охоронці глави держави спокійно можуть покласти акредитованого журналіста обличчям в землю, а охорона глави уряду зламати апаратуру неугодного 5-го каналу. Після цього нічого дивуватися, що чиновники нижчого рангу діють аналогічним способом", - додає він.

Як повідомлялося, 25-річного кореспондента "5 каналу" у Полтаві Юрія Стеценка працівники міського управління внутрішніх справ силоміць відвезли до відділку міліції, де били журналіста декілька годин, нібито домагаючись від нього явки з повинною у крадіжці трактора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News