Герман порівняла родину Пшонки з братами Кеннеді

Середа, 5 січня 2011, 20:55

Призначення на високі державні посади не має відображуватися на родичах посадовців.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман в ефірі 5 каналу, відповідаючи на питання щодо сина генпрокурора Віктора Пшонки Артема, який є депутатом від Партії регіонів.

"Артем Пшонка – син генпрокурора – був депутатом нашої фракції дуже багато років, задовго до того, ніж його батько став генпрокурором. Ну він не винен, що його батько став прокурором. На то що, йому тепер виїжджати з країни?", - зазначила вона.

"Це грамотний чоловік, це талановитий молодий політик, це дуже порядна, гарна людина. Я не вважаю, що, наприклад, брати Кеннеді мали розлучатися, один мав їхати до Союзу, а другий – лишитися у Америці, лише через те, що один був президент", - заявила Герман.

"Я не вважаю, що Буш-батько і Буш-син мали десь там розбігатися в різні боки з однієї країни, бо один став президентом, а потім народ вибрав іншого президентом. Це нормальна практика в усіх країнах", - вважає чиновниця.

За її словами, "якщо ти справді маєш талант, якщо ти справді маєш добрі професійні якості, а так сталося, що твій батько, чи твоя мама, чи твій брат кимсь став – це не повинно на тобі ніяк відображуватися, ні добре, ні зле".

"Від того тобі не має бути легше, але від того тебе не має суспільство карати, бо за що…Я ніколи не дивлюся, де чия дитина, чи чий батько. Мене це взагалі в принципі не цікавить Мене цікавить людина як така", - сказала Герман.

Як відомо, після призначення Герман на посаду заступника глави адміністрації президента її син Микола Герман був призначений заступником міністра з надзвичайних ситуацій, а її чоловік Сергій Герман став одним з керівників департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення СБУ.

Микола Герман звільнився з посади заступника міністра після призначення главою МНС Віктора Балоги.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...