Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гузар: Правоохоронці намагаються схилити священників до співпраці

Четвер, 10 лютого 2011, 15:41

Колишній голова Української греко-католицької церкви, кардинал Любомир Гузар заявляє про відсутність діалогу між владою та церквами.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Має розпочатися між владою і церквами серйозний діалог. Влада не хоче з нами говорити, не було ще до сьогоднішнього дня за цілий рік зустрічі ні з президентом, ні з іншими представниками влади серйозної, де б можна було це обговорити", - сказав Гузар.

Він зазначив, що позитивно сприймає той факт, що президент Віктор Янукович є віруючим і парафіянином однієї церкви, яку регулярно відвідує.

Водночас, на його думку, ситуація, коли одна з церков починає отримувати преференції від влади, є небезпечною.

"Те, що сьогодні Українська православна церква отримує певні привілеї, це не є, звичайно, проявом дуже гарячої любові з боку уряду, або держави, або влади. Але це дуже небезпечна річ для церкви", - сказав він.

Гузар зазначив, що в той час як Українська православна церква Київського патріархату заявляє про спроби переманити її священиків, УГКЦ стикається зі своїми проблемами, які, зокрема, виражаються в спробах правоохоронних органів зацікавити священиків співпрацювати з ними.

Кардинал висловив думку, що така ситуація небезпечна, проте не нова, оскільки такі спроби були і раніше.

Він також висловив надію, що влада не буде повторювати помилки столітньої давності і намагатися встановити контроль над церквою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування