Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Репортери" просять владу не ставати на чиюсь сторону у справі Гонгадзе

Четвер, 10 лютого 2011, 17:51

"Репортери без кордонів" обурені останніми рішеннями у розслідуванні вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це йдеться в заяві організації, оприлюдненій в четвер.

"Від самого початку, все розслідування виглядало так, наче воно проводилось з метою дати вищим посадовим особам і політикам уникнути причетності до злочину", - зазначають "Репортери".

"Зараз метою слідства є покласти всю провину на Юрія Кравченка, колишнього міністра внутрішні з справ, який загинув за таємничих обставин у 2005, і Олексія Пукача, колишнього керівника служби зовнішнього спостереження МВД", - уточнили в організації.

"Бажання захистити найвищих політичних лідерів, які, швидше за все, і віддали наказ знищити Гонгадзе, відображається у непослідовностях та суперечностях, в яких зараз загрузнула Генпрокуратура, відповідальна за розслідування", - йдеться в заяві.

"Репортери без кордонів" зазначають, що одним з останніх прикладів цього є рішення Печерського райсуду Києва від 31 січня, який визнав законним закриття Генпрокуратурою кримінальної справи проти Пукача в частині обвинувачення його у замовному вбивстві журналіста.

Через десять років після жахливого вбивства Гонгадзе, розслідування починає розвиватись у неприйнятному напрямку, вважають в організації.

"Репортери без кордонів" стурбовані очевидним браком безсторонності у рішеннях, які приймаються Генпрокуратурою, і закликають українську владу взятись за цю проблему - і таким чином, показати, що не влада є джерелом проблеми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування