Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бенкендорф звинувачує депутата в цензурі за Шустера

П'ятниця, 11 лютого 2011, 13:31

Гендиректор Національної телекомпанії Єгор Бенкендорф вважає спробою цензури запит депутата Євгена Царькова щодо "Шустер Live".

Про це йдеться в заяві Бенкендорфа у відповідь на прохання Царькова до прем’єр-міністра перевірити доцільність співпраці "Першого національного" й шоу Савіка Шустера.

"Відповідно до статті 5 закону України "Про телебачення і радіомовлення", цензура інформаційної діяльності телерадіоорганізації забороняється", - нагадує керівник НТКУ.

Бенкендорф зазначає, що "Шустер Live" транслюється в ефірі "Першого Національного" поза межами держзамовлення.

За його словами, доцільність вироблення та трансляції передачі "Шустер Live" підтверджуються високими рейтингами передачі, які складає "ГФК Юкрейн".

"Наявність листів певної частини телеглядачів, у яких останні скаржаться на "Шустер Live", як на це посилається у своєму запиті Царьков, висловлюють лише окрему суб’єктивну думку окремих глядачів "Першого національного", і тому це не може бути підставою для припинення її створення...", - вказує Бенкендорф.

Він також зазначив, що "Шустер Live" транслюється у прямому ефірі, тож НТКУ не може монтувати передачу перед трансляцією і видаляти "дещо некоректні висловлювання та поведінку окремих осіб, що, однак, не означає порушення Національною телекомпанією норм чинного законодавства, а є лише наочним прикладом рівня культури таких осіб".

Бенкендор наголосив, що громадянство Шустера "не впливає на якість чи зміст передачі, а вимога про наявність громадянства України як умова участі у тій чи іншій ролі у будь-якій з телевізійних передач… буде свідомим порушенням статті 26 Конституції України".

Закид про те, що Бенкендорф був продюсером деяких проектів Шустера і тому сумнівне його право "лобіювати" передачу "Шустер Live", голова НТКУ називає таким, що "не відповідають дійсності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування