"Репортери без кордонів" побачили погрозу вбивства українському журналісту

П'ятниця, 11 лютого 2011, 17:42

"Репортери без кордонів" глибоко вражені ледь завуальованими погрозами вбивством щодо незалежного журналіста Сергія Лещенка.

Про це йдеться в заяві міжнародної організації.

"Репортери без кордонів" зазначають, що ця погроза "була озвучена В'ячеславом Піховшеком, піар-консультантом, який підтримує президента Віктора Януковича в газеті "Известия".

"У своїй статті, опублікованій 26 січня, Піховшек стверджував, що журналіст "Української правди" Лещенко був би найкращою кандидатурою для вбивства журналіста в Україні, як свого часу засновник "Української правди" Георгій Гонгадзе в 2000 році", - ідеться в заяві.

"Ці коментарі є огидними і небезпечними", - заявляють "Репортери без кордонів".

"Припущення, що Лещенка може спіткати та ж доля, що і Гонгадзе, - це ледь замаскована загроза смерті, яка є особливо огидною, з огляду на те, що винних у вбивстві Гонгадзе до цих пір не притягнуто до відповідальності, хоча минуло вже десять років", - зазначається в заяві.

В організації додали, що "коментарі ці тривожні, тому що вони приходять від того, хто близький до уряду".

"Ці коментарі є однією з форм маніпуляції з метою залякати і смусити мовчати Лещенка. Вони також опосередковано намагаються покласти провину за вбивство Гонгадзе на опозицію", - заявили "Репортери".

"Важливо і те, що редактор "Известий в Украине" Яніна Соколовська відмовилася опублікувати відповідь Лещенка у всій його повноті. Вона була готова до публікації версії відповіді, з якої вся критика на адресу уряду була видалена, але Лещенко відмовився", зазначають в організації.

"Репортери без кордонів" закликають "Известия" мати чесність і порядність, щоб опублікувати відповідь Лещенка, і утриматися від публікації таких безвідповідальних і насильницьких статей Піховшика в майбутньому", - ідеться у заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування