Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко - Януковичу: "Коли Муму випливла, вона стала собакою Баскервілів"

Понеділок, 14 лютого 2011, 14:29

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що перший рік президентства Віктора Януковича був роком брехні, насильства й грабежу.

"Це був рік неправди, насильства й грабежу, недбало замаскованих імітацією реформ", - сказав Луценко в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Хотілося б передати йому (Януковичу), що, приймаючи рішення, які вбивають життя людей і країни, він повинен пам'ятати, що коли Муму випливла й вижила, вона стала собакою Баскервілів", - заявив він.

Луценко не згоден, що влада керується гаслом "Бандитам - тюрми".

"Про боротьбу з криміналом і корупцією можна було б говорити, якби хоч в одній із кримінальних справ відносно опозиції була встановлена особиста користь. На сьогодні ж жодному (!) колишньому члену уряду Тимошенко, та і їй самій, слідство як не намагалося, не змогло поставити за провину жодної (!) гривні, присвоєної з метою особистої наживи", - сказав він.

"Із приводу перспектив припинення використання ГПУ в політичних розправах процитую Ліну Костенко, її останню книгу "Записки українського самашедшого": "Непокаране зло регенерує себе", - додав екс-міністр.

На запитання, чи готовий він до того, що може сісти у в'язницю на декілька років, Луценко відповів: "У країні, де переміг кримінал, міністр внутрішніх справ, який не грав у піддавки, повинен апріорі бути готовим до в'язниці".

При цьому він зазначив, що відношення працівників СІЗО до нього "коректне: всі все розуміють". "Інша річ - слідчі ГПУ. Вони відпрацьовують замовлення, прекрасно розуміючи незаконність своїх дій", - заявив екс-голова МВС.

Коментуючи заяву Юлії Тимошенко про те, що вона чула, як Луценко кричав на Борисоглібській, він сказав, що в той день, 25 січня, він з 10 до 17-ої просидів "прикутий наручниками до конвою, без будь-яких слідчих дій".

"Мені було відмовлено в консультації з адвокатом. Десь о п'ятій вечора, вчергове відмовивши в розмові з адвокатом, не давши йому зробити заяв чи клопотання, слідчий почав читати постанову про пред'явлення мені нового обвинувачення - за незаконне святкування Дня міліції. Враховуючи, що все це беззаконня знімалося на відео, я голосно вимагав забезпечити гарантовані законом права на адвокатську допомогу й заявляв про восьмигодинне позбавлення мене води, їжі, туалету", - пояснив він.

"Думаю, цей епізод наплювательства на закон буде гідно оцінений судом", - зазначив Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування