На Донбасі збунтувалися шахтарські дружини

Понеділок, 14 лютого 2011, 15:48

У понеділок в Донецьку більш як 50 дружин шахтарів з міста Шахтарськ провели пікет біля облдержадміністрації.

Як повідомляє УНІАН, потім вони заблокували вхід до будівлі, вимагаючи від властей підвищення соціальних стандартів.

Протестувальниці тримали в руках транспаранти "Ні подорожчанню без підвищення соцстандартів!", "Вимагаємо віддати побутове вугілля за 2010 рік!", "Вимагаємо підвищення тарифних ставок для наших чоловіків!", "Вимагаємо знищити копанки, вони роз`їдають наш Донбас!", "Вимагаємо роботи для молоді!" тощо.

Як заявила організатор акції, глава громадської організації "Дружини шахтарів" Галина Лебедєва, жінки приїхали до Донецька, щоб вимагати від влади підвищення "вже з лютого тарифних ставок для наших чоловіків-шахтарів і для всієї України".

"Тому що комунальні тарифи зросли у кілька разів, все дорожчає, їжа стає розкішшю. Перш ніж щось підвищувати, потрібно людям підвищити зарплати, пенсії", - сказала Лебедєва.

Вона зазначила, що місцева влада не хоче і чути про їх вимоги. "Нас взагалі не пускали до Донецька, не хотіли, щоб ми їхали. Перепони ставили всі - від міліції до міського голови, аби тільки ми не їхали", - додала Лебедєва.

Вона висловила упевненість, що до президента Віктора Януковича не доходить інформація про жалюгідний стан шахтарських сімей.

"Ми президенту віримо, однак він не знає, що у нас у Шахтарську відбувається. Якби він знав, на що перетворили наш Донбас, він, напевно, з влади шкуру б зняв", - зазначила Лебедєва.

При цьому вона поскаржилася, що її запити на ім`я генпрокурора Віктора Пшонки, глави СБУ Валерія Хорошковського не впливають на ситуацію.

Лебедєва також висловила обурення тим, що на чолі вугільної промисловості України поставлено "колишніх клерків, які не знають ситуації на шахтах".

Вона також обурено розповіла, що у Шахтарському районі триває безкарна розробка нелегальних вугільних копанок, які розростаються до масштабів кар`єрів.

Вона також показала список з 8 вимог до губернатора Донеччини Анатолія Близнюка, у числі яких - підвищити тарифні ставки вугільникам, переглянути неправильно нараховані пенсії шахтарям, зупинити зростання вартості комунальних послуг без підвищення зарплат і пенсій тощо.

Після завершення пікету, не дочекавшись нікого з урядовців, жінки заблокували вхід до облдержадміністрації. Тільки після цього до них вийшов начальник Головного управління промисловості і розвитку інфраструктури облдержадміністрації Володимир Ішков.

Він прийняв письмові вимоги від жінок і пообіцяв передати їх губернатору, який перебуває у відрядженні в Києві.

Від "УП": в інтернеті до понеділка, 14 лютого, немає згадувань про організацію "Дружини шахтарів". Також ця організація відсутня у Єдиному реєстрі громадських формувань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування