Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Протести в ще одній ісламській країні. Активіст погрожував кинутись з крану

Понеділок, 14 лютого 2011, 16:24

Сотні іранців в понеділок намагалися пройти маршем до центральної площі в Тегерані на підтримку протестантів в Єгипті, але зустріли опір поліції.

В сутичках поліція використала сльозогінний газ та гумові кулі.

Так один з репортерів BBC, який був свідком подій, розповів, що центральна площа перетворилася на "суційльний хаос".

За його словами, відбувалися жорсткі сутички та масові затримання. Протестанти вигукували "смерть диктаторам".

 фото EPA

Також поліція залишила під домашнім арештом лідера опозиції Мір-Хосейна Муса та навіть перервали телефонний зв'язок із ним.

За даними BBC влада, яка офіційно підтримала протести в Єгипті, виступає проти того, що мітинги в Ірані організовані опозицією. Було заблоковано доступ до інтернет-сайтів, також намагалися глушити мовлення супутникових телеканалів.

З самого початку понеділок чоловік заліз на високий будівельний кран та почав запрошувати людей приєднатися до акцій протесту.

Він погрожував самогубством, якщо хтось з представників влади до нього наблизиться. Тим не менше він пізніше був заарештований поліцією.

 фото з http://www.pbs.org

Президентом Ірану є Махмуд Ахмадінежад. В 2009 році він вдруге переміг на виборах. Однак багато хто заявляв про фальсифікації на виборах.

 

Як відомо, після вдалих революцій в Тунісі та Єгипті, масові акції протесту відбулися в Ємені, Алжирі, Бахрейні. Також в Йорданії та Палестині було змінено уряди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування