Україна готова допомогти США й Росії з ПРО - Грищенко

Вівторок, 15 лютого 2011, 07:21

Україна не виключає можливості своєї участі в системі протиракетної оборони, у якій потенційно можуть співпрацювати Росія та США.

Про це заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в понеділок у Центрі Карнегі у Вашингтоні, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Насамперед, ми повинні зрозуміти логіку переговорів між США та Росією у відношенні того, коли, де й для яких цілей вона (система ПРО) буде створена", - сказав Грищенко.

Він нагадав, що в Україні є два об'єкти, які можуть використовуватися для потреб ПРО - один у Севстополі й один у Мукачеве.

"Якщо вони можуть бути використані для спільної чи, наскільки я розумію різницю в термінології між США й Росією, загальної системи ПРО, ми будемо раді прийняти в ній участь", - сказав міністр.

"У нас є серйозні й передові ідеї щодо того, як можна будувати систему ПРО, які можуть бути доречними", - підкреслив український міністр.

"Ми готові позитивно брати участь у цій дискусії, але часто пропозиція про допомогу в переговорах між двома не завжди вітається. Коли її будуть готові прийняти, ми готові брати участь", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування