Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова з березня залізуть в тіньові кишені

Вівторок, 15 лютого 2011, 16:36

Кабінет Міністрів на початку березня внесе до Верховної Ради законопроект, який дозволить розпочати масштабну легалізацію тіньової зайнятості та заробітних плат.

Про це заявив міністр соціальної політики України, віце-прем'єр Сергій Тигіпко на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, повідомляє його прес-служба.

За словами Тігіпка, робочі групи уже закінчують вивчення міжнародного досвіду детінізації заробітних плат і прихованої зайнятості.

"Ми дивимося на країни з перехідною економікою: Польщу, Чехію, Болгарію. Вони досить жорстко борються з зарплатами в конвертах. Серед впроваджуваних заходів – посилення відповідальності роботодавців, впровадження індикативних заробітних плат тощо. Це ефективні кроки", – зазначив віце-прем'єр.

Тігіпко вважає, що тіньові зарплати і нелегальна зайнятість є однією з причин дефіциту Пенсійного фонду.

"У нас сьогодні в бюджетній сфері та державному секторі середня зарплата 2,4 тис. грн., а в приватному секторі – 1,8 тис. грн. Якщо ліквідувати хоча б цю різницю, ми отримаємо майже 20 млрд. грн. додаткових внесків до Пенсійного фонду", – стверджує Тігіпко.

На думку урядовця, процес легалізації заробітних плат повинен йти паралельно з пенсійною реформою і стимулюванням зростання економіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування