Плющ: "Фракція НУНС себе фактично вичерпала"

Середа, 16 лютого 2011, 08:39

Депутат Іван Плющ вважає, що парламентська фракція "Наша Україна – Народна самооборона" себе вичерпала.

Про це він заявив у інтерв’ю "Бі-Бі-Сі", коментуючи свій вихід із фракції НУНС.

"Будучи свідомим, що фракція НУНС, у силу різних причин, фактично себе вичерпала, я вступив у більшість і припинив свою працю у фракції НУНС, але не виходив з неї, тому що не мав такої можливості до конституційних змін. А бути позафракційним чи бути у НУНСі, який фактично теж позафракційний, – яка різниця", - сказав Плющ.

За його словами, фракція НУНС була "незрозуміло де – чи в опозиції, чи ніде… тому що НУНС не пішов у коаліцію, але і не був в опозиції".

"Це все було неоднозначно, тому що тоді діяли ті зміни в Конституції, за які я не голосував і не підтримував їх. Але після повернення до Конституції 1996 року існуючі регламентні конституційні обмеження відпали. І тому Конституція 1996 року, що набула чинності, передбачає народному депутатові виключне право - приймати рішення, в якій фракції йому бути", - заявив Плющ.

"Тепер серед 41 позафракційних депутатів створюється нова депутатська група із статусом фракції, з назвою "Реформи заради майбутнього". Я вступив до цієї групи, підписавши заяву із номером двадцятим у списку. За нашими правилами, достатньо 15 депутатів, щоб створити групу із статусом фракції. Я думаю, у середу, 16 лютого, буде офіційно оголошено про реєстрацію цієї фракції", - сказав він.

За словами Плюща, він після президентських виборів вважав і досі вважає, що "український народ довірився президенту Януковичу".

"Віктор Янукович у своїй програмі оголосив про цілий ряд реформ. Я вважаю цілком природним, якщо ми всі об’єднаємося для виконання цієї програми. Ми – це ті, хто хоче розбудовувати Україну і не хоче продовжувати цю беззмістовну опозицію", - заявив депутат.

Водночас, на запитання, чи будуть депутати групи "Реформи заради майбутнього" підтримувати всі ініціативи влади, Плющ сказав: "Ми будемо приймати рішення: які дії ми підтримуємо, а які не підтримуємо, і будемо пояснювати чому".

Він також запевнив, що не вступатиме у Партію регіонів: "Ні, якби би я мав намір вступати у Партію регіонів, то я б уже давно в неї вступив. Але я не мав такого наміру".

А на запитання, які у нього взаємини з екс-президентом Віктором Ющенком, Плющ сказав: "У мене цілком нормальні взаємини із Віктором Андрійовичем, вони були нормальними, вони є нормальними і будуть нормальними. Але коли Віктор Андрійович казав, що він не підтримує ні Юлю, ні Януковича, я сказав, що мені ця позиція не підходить".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування