Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича чекають в Ізраїлі

Середа, 16 лютого 2011, 11:21

В Ізраїлі очікують візитів українських делегацій на високому рівні цього року, повідомила посол Ізраїлю в Україні Зіна Калай-Клайтман.

"Ми очікуємо, що цей рік стане роком візитів українських делегацій на високому рівні до Ізраїлю", - сказала посол в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вона поінформувала, що ізраїльська сторона запрошувала президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколу Азарова, а також спікера парламенту Володимира Литвина.

Говорячи про розвиток двосторонніх відносин у цілому, Калай-Клайтман назвала особливо успішними останні 1,5-2 роки, коли контакти між країнами значно активізувалися.

"Наша сторона дуже задоволена розвитком двосторонніх відносин, я сподіваюся, задоволена й українська сторона. Динаміка спостерігається позитивна, особливо в останні півтора роки. По обидва боки відчувається не лише бажання, але й дії, зокрема, йдеться про візити", - зазначила посол.

Калай-Клайтман також нагадала про візит президента Ізраїлю Шимона Переса минулого року до України, а також про декілька візитів глави ізраїльського зовнішньополітичного відомства Авігдора Лібермана.

Посол також зазначила, що ізраїльські компанії могли б узяти участь у реалізації проектів в Україні в рамках підготовки до футбольного чемпіонату "Євро-2012".

"Ізраїльська сторона, на жаль, не залучена, але хотілося б. І це незважаючи на те, що підписана відповідна двостороння угода між Міністерством промисловості й торгівлі Ізраїлю й українською стороною ще до останніх виборів президента України", - сказала Калай-Клайтман.

За її словами, ізраїльські приватні комерційні компанії могли б брати участь у проектах у рамках підготовки до Євро-2012. "Але ніяких помітних зрушень поки не відбулося, хоча я вважаю, ще не пізно", - підкреслила Калай-Клайтман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування