Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова хочуть посилити функції податкової

Середа, 16 лютого 2011, 14:17

Кабінет міністрів направив до Верховної Ради зміни до Податкового кодексу.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Видання відзначає, що уряд за 1,5 місяця вже встиг оцінити спірні норми кодексу, які тепер пропонується змінити.

Зокрема, за інформацією газети, Кабмін пропонує застосовувати штрафні санкції за результатами перевірок у розмірах, передбачених законодавством, що діє на момент закінчення аудиту.

Крім того, в уряді пропонують розширити повноваження Державної податкової служби в питанні звернення до судів для примусового надання громадянами декларацій про доходи і майно, якщо фізична особа відмовляється добровільно це робити.

З 30 до 10 днів передбачається скоротити строк надання інформації суб'єктом на запит Державної податкової служби, йдеться у публікації.

Також уряд ініціює повернення ПДВ на консультаційні, юридичні, аудиторські й бухгалтерські послуги, оскільки їх виведення з оподатковування "призводить до втрат бюджету", – пише газета.

Разом з тим, Кабмін пропонує ліквідувати колізію у застосуванні пільги з податку на прибуток.

"Пільги почали діяти з 1 січня, тоді як розділ з податку на прибуток набуде чинності тільки з 1 квітня. Через це бюджет може недоодержати податку на прибуток на 600 мільйонів гривень", - зазначає видання.

За інформацією глави комітету з питань податкової й митної політики, регіонала Віталія Хомутинника, усі зміни до Податкового кодексу будуть узагальнені і ухвалені до закінчення поточної сесії парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: