Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Касьянов: президент Янукович - не проросійський

Четвер, 17 лютого 2011, 08:57

Один із лідерів російської опозиції Михайло Касьянов вважає, що очікування, що президент України Віктор Янукович буде проводити проросійську політику, не справдилися.

Про це він сказав "Німецькій хвилі".

На думку Касьянова, ніхто з українських політиків не може бути ні проросійським, ні прозахідним.

"Всі політики – вони проукраїнські. Відповідь на питання, проросійський чи ні, звичайно, відповідь – ні, ніякий не проросійський", - заявив він.

"Я бачу, що інтереси України жодними рішеннями не защемлені", - додав Касьянов.

Разом з тим, на думку російського опозиціонера, минулий рік також важко назвати таким, що активізував двосторонні відносини Москви та Києва.

Касьянов не бачить "якогось особливого розвитку".

"Якихось проривних спільних проектів у жодній сфері поки немає… Є тільки одні розмови. Тому що політики в Москві та в Україні є прагматичними, як я розумію, вони будуть відстоювати у всіх бізнес-проектах реальні інтереси, а не просто щось віддавати Москві та Києву за "просто так", - вважає він.

Касьянов не погоджується з думкою, що так звані "харківські угоди" про подовження перебування Чорноморського флоту РФ у Криму в обмін на дешевший російський газ були "подарунком" для Москви.

Він стверджує, що в Росії з цього приводу зовсім протилежна думка, адже це російські гроші йдуть до українського бюджету:

"Я розумію, що в Україні навпаки, тому це може бути характеристикою, що рішення зважене”, - вважає російський політик.

Говорячи про майбутній розвиток двосторонніх відносин, Касьянов висловив занепокоєння щодо того, що якщо після президентських виборів-2012 в Росії влада не зміниться, є загроза зведення цих відносин до "простого перерозподілу бізнес-активів в Росії і в Україні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: