Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Азарова скоротили 700 осіб. Льовочкін "веде роботу"

Четвер, 17 лютого 2011, 11:15

У Кабінеті міністрів з початку адмінреформи скоротили 700 освіб, в адміністрації президента ще працюють над скороченням.

Прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко сказав газеті "Сегодня":

"Ми вже скоротили 700 осіб. У кожному випадку намагалися допомогти людині з працевлаштуванням. А тих, кого, наприклад, не звільнили, а понизили в посаді - залишили їм колишній оклад".

Як відомо, за адмінреформою кількість органів центральної виконавчої влади має скоротитися вдвічі.

"Зараз за дорученням президента ми ведемо роботу над створенням положення по кожному з них. Положення визначає перелік держфункцій, якими наділяється орган влади", - сказав виданню голова адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Таких органів зараз 66, до реформи їх було 116, і в них було зосереджено 9700 функцій. Зараз ці функції скорочуються (планувалося скоротити до 5 тис.), аналізуються, виключається дубляж. Це величезний обсяг роботи", - зазначив він.

На Банковій подумують і над тим, щоб скоротити регіональні представництва органів виконавчої влади - наприклад, відділення Держкомстату, Фонду держмайна і т.п.

Коли буде закінчений цей етап реформи, АП займеться місцевою владою. "Другий етап буде супроводжуватися перерозподілом державних функцій між центром і регіонами на користь регіонів", - сказав Льовочкін.

Реформа самої адміністрації президента буде проходити паралельно з реформуванням апарату РНБО. У голови АП скоротиться кількість заступників. "Структура буде приводитися у відповідність до вимог президента (має бути не більше 3-х заступників, тоді як сьогодні їх 8)", - сказав Льовочкін.

Апарат МВС планують скоротити на 30%. "У рамках адмінреформи буде розроблена нова структура відомства, і апарат міліції планується скоротити на 30%", - сказав начальник департаменту зі зв'язків із громадськістю МВС Вікторія Кушнір.

У Мінекономіки теж чекають звільнень. Одна зі співробітниць міністерства розповіла: "У нас підвішений стан. Структуру міністерства й штатний розклад обіцяють лише до кінця лютого. Поки звільнили тих, кому до пенсії залишався рік чи хто вже після пенсії працював. Інших залишили. Але премій - а це могло бути до 30% окладу - не дають".

Заступник директора департаменту преси Міноборони Костянтин Саділов повідомив: "Поки що в нас скорочення не було. Ми лише подали свої пропозиції щодо структури в робочу групу при Адміністрації президента. Тепер чекаємо. Але ми чітко знаємо, що скоротять 30% людей. У нас у Генштабі працюють 700 із лишком осіб і понад 1200 у Міноборони".

Між тим, на сайті з працевлаштування розміщені резюме співробітників Кабміну, "Нафтогазу", МЗС, Міноборони, датовані 10-11 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування