Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівець просить Литвина покарати апаратників Ради

Четвер, 17 лютого 2011, 12:50

БЮТівець Михайло Волинець просить спікера Володимира Литвина притягти до відповідальності працівників апарату Верховної Ради.

Про це він сказав, коментуючи результат розслідування внутрішньої комісії парламенту щодо побиття депутатів 16 грудня 2010 року.

Волинець нагадав, що комісія кваліфікувала цей інцидент як нещасний випадок не пов'язаний з виробництвом.

У зв'язку з цим, за словами БЮТівця, йому не табелювали лікарняний.

"Мені нарахували зарплату, а вся країна знає, що я місяць був на лікарняному. Мені поставили 8 годин щоденно, що я був присутній на роботі. І це в той час, коли в інших випадках моєї відсутності у залі мені ставлять прогул і вираховують з зарплати", - сказав він.

"Я зараз підготував спікеру парламенту депутатське звернення, щоб він дав команду провести розслідування і щоб були притягнуті до відповідальності ті чиновники з апарату Верховної Ради, які неналежним чином поставилися до моєї заяви про нарахування лікарняного і, в першу чергу, щодо проведення розслідування за фактом побиття у парламенті", - заявив Волинець.

У свою чергу глава регламентного комітету, регіонал Володимир Макєєнко запропонував Волинцю звернутися до свого профільного комітету у разі неправильного табелювання зарплатні.

"Що стосується зарплатні, то депутата табелює профільний комітет, треба звертатися до глави комітету, і, якщо він відмовляє, до регламентного комітету, а не до секретаріату", - сказав він.

Крім того, за словами Макєєнка, згідно з законом про регламент, внутрішнє розслідування щодо інциденту 16 грудня мав також проводити регламентний комітет, а не комісія апарату Верховної Ради, однак для цього депутатам необхідно було написати необхідні заяви.

Як відомо, днями депутати отримали результат розслідування комісії апарату Верховної Ради щодо інциденту 16 грудня, де, крім кваліфікації бійки як нещасного випадку, не було встановлено ні нападників, ні свідків, ні мотивів цього побиття.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування