Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович запевняє, що Україна з реформ вже не зверне

Четвер, 17 лютого 2011, 17:48

Президент Віктор Янукович заявляє, що найближчим часом має намір озвучити ще 14 реформ.

Про це він розповів, виступаючи в Одесі на засіданні Регіонального комітету з економічних реформ, повідомляє УНІАН.

"2011 рік - рік реформ, які вже розпочато у семи напрямках, а найближчим часом я озвучу ще 14 реформ, які розраховано на період до 2014 року. Таким чином, ми реформуємо загалом 21 напрямок життєдіяльності держави", - зазначив Янукович.

"Чітко хочу заявити, що ці реформи - не одноразова акція й не гра в популізм. Це той шлях, з якого Україна вже не зверне - попередні 20 років незалежності країна жила в несистемному підході управління в усіх сферах діяльності", - уточнив президент.

Янукович підкреслив, що серйозні, позитивні результати може принести системний підхід до проведення реформ і додав, що "ми маємо намір запропонувати Одесі - гадаю, найближчим часом це зробимо - декілька напрямків пілотних проектів".

Зокрема, за його словами, в Одеському регіоні будуть направлені інвестиції в розвиток портового господарства, туристичного потенціалу, будівництво доріг і об`єктів інфраструктури, сільського господарства, в сферу покращення екології - забезпечення населення якісною питною водою, зменшення забруднення морських акваторій.

Торкнувшись, зокрема, проблем реалізації розпочатої адміністративної реформи, Янукович зазначив, що ініційована вона "згори", й частину своєї роботи він уже виконав.

За словами президента, настав час адмінреформи в регіонах: "Зараз в Україні функціонують 11 тисяч підприємств, які дублюють державні функції й фінансуються з держбюджету".

"Це неприпустимо. Деякі дублюють і функції місцевого самоврядування, тому зараз уже скорочено близько 5 тисяч таких підприємств", - уточнив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: