Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Луганську запевняють, що закрити школи вигідніше

Четвер, 17 лютого 2011, 18:40

Україномовна школа у Красному Лучі Луганської області закривається суто через економічні чинники.

Про це заявив заступник глави Луганської облдержадміністрації Родіон Мірошник, повідомляє УНІАН.

За словами віце-губернатора, ця школа заповнена учнями лише на 20%, отже, забезпечення навчання одного учня в ній обходиться місцевому бюджету в 5 разів дорожче, ніж фінансується за нормативами.

Заступник глави Луганської ОДА поінформував членів комісії про депутатський запит, що надійшов до облдержадміністрації від ряду народних депутатів України.

Посилаючись на лист від батьків учнів ЗОШ, народні депутати вимагають скасувати закриття, за їх словами, "єдиної україномовної школи в Красному Лучі".

"Викладена у депутатському запиті ситуація абсолютно не відповідає дійсності", - підкреслив Мірошник.

Він зазначив також, що у Красному Лучі українською навчаються 62% школярів.

Цього року її обрали мовою навчання для своїх дітей батьки 64% першокласників. Усього із 30-ти діючих в місті шкіл 12 суто україномовні, 14 - з українською та російською мовами навчання, і тільки 4 російськомовних школи.

"Враховуючи двохмільйонний дефіцит бюджету на освіту в місті, краснолуцькій владі треба було обирати: або "злити" сусідні школи, залишивши дві з трьох, або не виплачувати зарплату вчителям протягом двох місяців, або зовсім відмовитися від забезпечення гарячим харчуванням учнів 1-4 класів", - пояснив заступник губернатора.

Як відомо, у Красному Лучі Луганської області п`ятеро батьків учнів україномовної школи вже другу добу проводять голодування на знак протесту проти її закриття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: