Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джарти хоче взяти Ластівчине гніздо під своє крило

П'ятниця, 18 лютого 2011, 09:10

Рада міністрів Криму має намір запропонувати Верховній Раді АРК передати Ластівчине гніздо в управління Ради міністрів автономії.

Про це заявила заступник голови кримського уряду - міністр економічного розвитку й торгівлі Катерина Юрченко на засіданні Робочої групи з аналізу стану та ефективності використання об'єктів культурної спадщини, розташованих на території Криму, повідомляє прес-служба Ради міністрів АРК.

Юрченко зазначила, що необхідно припинити безконтрольне стягнення грошей за прохід у Ластівчине гніздо з мешканців і гостей кримського півострова. Зокрема, перед входом на територію пам'ятника представники ТОВ "Бізон" стягують плату за прохід.

У 1996 році був укладений договір між Гаспринською селищною радою і ТОВ "Бізон" про спільну діяльність. Згідно з цим документом, учасники договору повинні були здійснювати спільну діяльність у частині ремонту, реконструкції, устаткування й ефективної експлуатації пішохідної стежки.

"За період дії договору з 1996 року до теперішнього часу "Бізон" жодного разу не відзвітував про результати господарсько-фінансової діяльності. А також без узгодження з Гаспринською селищною радою збільшив вартість квитків із 1 до 5 грн., а в літній період 2010 року - до 25 грн. з людини", - повідомив Сергій Степаненко.

Незважаючи на всі дії селищної ради, керівництво ТОВ "Бізон" ігнорує рішення сесій Гаспринської селищної ради й продовжує брати плату з громадян за прохід, таким чином, не виконує свої договірні зобов'язання.

Юрченко підкреслила, що кримський уряд не буде миритися з цим.

"Рада міністрів автономії звернеться до прокуратури з приводу ситуації, яка склалася на стежині й майданчику навколо Ластівчиного гнізда для того, щоб до початку курортного сезону навести лад на цьому об'єкті культурної спадщини", - заявила віце-прем'єр автономії.

Юрченко доручила Міністерству культури автономії разом із Республіканським комітетом з охороні культурної спадщини до 20 березня поточного року розробити й представити концепцію розвитку замку Ластівчине гніздо.

"Після того, як концепція буде затверджена, ми виступимо з пропозицією до Верховної Ради Криму про передачу об'єкта в управління Ради міністрів автономії. Бо місцеві органи самоврядування неефективно й недоцільно використовують цю пам'ятку культури", - заявила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування