Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіонал: Росія може реанімувати справи проти Тимошенко

П'ятниця, 18 лютого 2011, 15:07

У Партії регіонів не виключають, що прокуратура Росії може відновити кримінальні справи проти Юлії Тимошенко.

Про це заявив регіонал Олександр Єфремов, коментуючи інформацію про те, що українська прокуратура нібито запропонувала російським колегам відновити розслідування раніше закритих кримінальних справах щодо Тимошенко.

"Якщо у них в колах зріє ця інформація, і вони мають відповідні документи, і піднімуть їх на відповідний рівень, то я не виключаю, що РФ може порушити ці справи для того, щоб повернути ці кошти, які були свого часу через держбюджет Україні, за боргами приватної компанії повернуті РФ", - сказав він.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде держава, а не особисто Тимошенко в такому разі відшкодовувати збитки російській стороні, Єфремов сказав: "На жаль, так. Але тоді в процесі слідство має пройти по всьому ланцюжку, і подивитися, куди пішли ці гроші".

"Я думаю, що при певній постановці завдання, не важко простежити ланцюжок пересування грошей. Тим більше, що всі повинні розуміти, що в сучасному світі у нас неможливо перервати ланцюжок проходження грошей, і якщо є відповідне бажання, то можна відстежити, де ці гроші є", - зазначив Єфремов.

При цьому він додав, що у 2004 році в одному з українських видань нинішній БЮТівець Сергій Соболєв у своїй публікації говорив про те, що Тимошенко "має багатомільйонні борги у доларовому еквіваленті перед відомствами у РФ, зокрема перед армією, з постачання газу і з нерозрахунків за ці поставки".

Єфремов підкреслив, що в результаті таких дій високопосадовці російського відомства були притягнуті до відповідальності, а Тимошенко просто не повернула зазначені кошти.

Як відомо, в Росії Тимошенко звинувачувалася в організації у 1996 році через посередника неодноразових передач хабарів кільком посадовим особам Міноборони РФ за завищення цін на матеріально-технічні ресурси, що поставляються для Збройних Сил РФ.

У 2005 році Генпрокуратура РФ повідомила про припинення розслідування кримінальної справи стосовно Тимошенко у зв'язку із закінченням терміну давності.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: