Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відносини України та Європи в небезпечній фазі - експерт

Неділя, 20 лютого 2011, 12:48

За минулий рік відносини України з Євросоюзом пройшли кілька етапів і зараз вступили у небезпечну фазу.

Про це заявив керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге в Інституті Горшеніна на круглому столі на тему "Україна-Росія-ЄС: перспективи взаємовідносин", повідомляє прес-служба інституту.

"Спочатку було сподівання, що президент Янукович продовжує курс на зближення з ЄС і, може бути, через те, що є можливість приймати рішення на політичному рівні після деякого часу блокади, це дозволить провести реформи по зближенню з ЄС", - сказав він.

За словами експерта, "були м'які оцінки президентських виборів, і був великий кредит довіри до Януковича і нової адміністрації".

"Потім була друга фаза, де, мені здається, ЄС зрозумів, що риторика зближення з ЄС і практика української політики не збігаються. У другій фазі в минулому році виникли великі сумніви у ЄС, що Україна буде розвиватися як демократія", - заявив Ланге.

"Були різні події, але потім ближче до кінця року ми отримали оцінки від ПАРЄ, заяви про ЄНП", - сказав він.

"Зараз є третя фаза у відносинах України з ЄС, і вона небезпечна. ЄС і єврокомісар Фюле, який приїжджав до Києва, вже відкрито говорять про те, що в України є проблеми з демократією, і що це буде мати наслідки. Недемократичний розвиток України - це загроза розвитку відносин і зближення з ЄС ", - додав Ланге.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування