Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-спікеру Криму "шиють" ще дві справи

Середа, 23 лютого 2011, 17:09

Щодо екс-спікера Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка прокуратура порушила ще дві кримінальні справи.

Про це повідомив на прес-конференції адвокат Гриценка Віктор Овечкін, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Він зазначив, що справи порушені за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу, але звинувачення по них ще не пред'явлені. Перша справа, за словами адвоката, пов'язане з передачею у 2006 році одного з котеджів пансіонату "Росія" в Криму в оренду якомусь підприємству.

"На думку звинувачення, була порушена процедура, зокрема, не було отримано згоду Верховної Ради України на передачу в оренду. Ми провели перевірку документів і вважаємо, що в даному випадку згода парламенту не потрібна", - підкреслив він.

На думку адвоката, для такої передачі достатньо згоди керуючого справами Верховної Ради України, і вона була отримана. Також була згода Фонду майна Криму.

"Всі процедури укладення договору були дотримані", - підкреслив Овечкін.

Що стосується другої порушеної кримінальної справи, Овечкін розповів, що у 2004 році, будучи главою Ленінської райдержадміністрації, Гриценко затвердив технічну документацію про передачу в користування земельної ділянки площею 7,92 гектара.

"Через шість років лісгосп раптом вирішив, що з цих 7,92 гектара 3,6 гектара знаходяться у землях лісового господарства, а не в землях рекреаційного призначення, як значиться за держактом. Вони звернулися до прокуратури, і там вирішили, що держакт неправильний", - зазначив адвокат.

"Але це прокуратура сама так вирішила. Сьогодні держакт не оскаржений, він дійсний, і сьогодні ці 3,6 гектара - це тільки бажання лісгоспу вважати ці землі своїми", - заявив Овечкін.

Він підкреслив, що прокуратура, не скасувавши держакт, визнала, що Гриценко неправомірно видав розпорядження щодо цієї ділянки.

Як відомо, стосовно Гриценка також порушено справу, пов'язану з припиненням права користування земельною ділянкою - військовим радгоспом "Азовський".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування