Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа ще думає, чи допомагати Україні

Середа, 23 лютого 2011, 20:30

Питання надання Києву бюджетної допомоги Єврокомісії знаходиться в процесі обговорення.

Це випливає з коментаря, отриманого агентством "Інтерфакс-Україна" від офіційного представника Єврокомісії, прес-секретаря європейського комісара з питань політики розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Наташі Батлер.
    
"Виділення "Бюджетної підтримки" державному бюджету України є предметом обговорень між Європейською комісією та Україною", - сказала вона.

"Це нормальна процедура, тому що виділення коштів на "бюджетну підтримку" часто розглядається в залежності від стану справ у відповідних умовах", - заявила Батлер.

За її словами, для того, щоб Єврокомісія виділила так звану "бюджетну підтримку" повинні бути виконані "деякі умови".

Серед таких умов представник Єврокомісії назвала "прогрес, досягнутий країною-партнером в галузі державного фінансового управління".

"Реалізація даної умови (і особливо закон про державні закупівлі) в даний час розглядається і є предметом активного діалогу між Комісією та урядом України", - підкреслила Батлер.

Як тільки умови будуть виконані, Єврокомісія найближчим часом виділить запитувані для "Бюджетної підтримки" кошти.

"Україна є одним з найбільш важливих одержувачів допомоги ЄС в регіоні. Технічна і фінансова допомога ЄС Україні продовжує здійснюватися в звичайному режимі", - додала Батлер.

Раніше повідомлялося, що ЄС поінформував українське керівництво про призупинення виділення бюджетної допомоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування