БЮТ видав цінні вказівки Тігіпку

Четвер, 24 лютого 2011, 12:26

Уряд доводить до краху систему соціального страхування.

Про це заявив БЮТівець Андрій Павловський, повідомляє прес-служба БЮТ.

"За його словами, за два місяці 2011 року фінансовий дефіцит Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності склав 750 мільйонів гривень, а заборгованість з виплати допомоги по лікарняним становить більше 450 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

За словами Павловського, "керівництво фонду виявилося не готовим до введення системи єдиного соціального внеску, а у роботодавців, у свою чергу, відсутні будь-які гарантії того, що фонд виплатить компенсацію", зазначила прес-служба.

"Створено повний хаос у системі виплати лікарняних", - наголосив БЮТівець.

На думку Павловського, якщо ситуацію терміново не виправити, то дефіцит фонду на кінець року складе 1,5 мільярди гривень, що призведе до повного краху системи соціального страхування.

Як зазначається у повідомленні, БЮТівець "вважає такі дії уряду непрофесійними, особливо на фоні зростання  заборгованості із заробітної плати, зростання цін і тарифів".

В зв'язку з цим, сказав депутат, БЮТ закликає віце-прем'єра Сергія Тігіпка терміново виправити ситуацію.

"Якщо протягом  місяця він з цим не справиться, то найкращим виходом із такої ганебної ситуації для нього було б подати у відставку у зв'язку з тим, що він не може забезпечити ефективний менеджмент у соціальній сфері", - заявив Павловський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування