Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці вважають Тимошенко головною опозиціонеркою

Четвер, 24 лютого 2011, 12:44

Українці головним опозиціонером, як і раніше, вважають лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

Про це повідомив директор департаменту комунікацій Gorshenin Group Володимир Застава, презентуючи на прес-конференції в Києві результати соціологічного дослідження Інституту Горшеніна "Перший рік президентства Віктора Януковича. Підсумки".

Зокрема, на думку 41,0% громадян, головним опозиціонером в Україні зараз є Тимошенко. Далі із значним відривом слідують Арсеній Яценюк (16,0%), Анатолій Гриценко (6,2%) і Олег Тягнибок (4,3%).

Застава звернув увагу на те, що майже три відсотки громадян вважають опозиціонером віце-прем`єра Сергія Тігіпка (2,7%). Миколу Катеринчука опозиціонером назвали 2,7% опитаних, Юрія Луценка - 2,0%, Віктора Ющенка - 1,4%, Володимира Литвина - 1,0% і Валентина Наливайченка - 0,5%.

Іншого політика вважають опозиціонером 0,7%, а 14,4% українців стверджують, що сьогодні опозиції в Україні немає. При цьому більш як чверті респондентів (26,6%) важко назвати імена українських опозиціонерів.

Експерт зазначив, що, як свідчать результати опитування, на думку українського суспільства ніякого розколу в українській опозиції немає.

Інститут Горшеніна провів всеукраїнське телефонне опитування на тему: "Перший рік президентства Януковича" з 14 по 23 лютого 2011 року. Всього згідно з випадковою вибіркою було опитано 2000 респондентів віком від 18 років, у всіх областях України.

Квотами були область, стать і вік респондентів, а також тип населеного пункту. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...