Яценюк хоче вигнати російський флот з України

Четвер, 24 лютого 2011, 13:28

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк наполягає на денонсації угоди з РФ щодо Чорноморського флоту.

Про це він заявив на засіданні "Уряду змін", повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

У резолюції організації передбачено, що після відставки нинішнього уряду новостворений уряд і Верховна Рада повинні провести "денонсацію угоди з РФ про збільшення на 25 років терміну перебування баз російського військово-морського флоту на території України".

Координатор напряму "Європейський вибір" в "Уряді змін" Валерій Чалий зазначив, що дана угода "це міна уповільненої дії в українсько-російських відносинах, тому вже сьогодні потрібно починати...і щодо угоди відносно ЧФ, і щодо газу".

"Тому що є реальна небезпека, що флот буде переозброюватися, нарощувати свою присутність, і ми отримаємо Чорне море як мілітаризовану зону", - зазначив Чалий.

Крім того, в резолюції "Уряду змін" передбачено, що новостворений уряд повинен "негайно почати перегляд газового контракту з Російською Федерацією і приведення ціни на газ для України у відповідність з ринковими цінами".

Яценюк підкреслив, що, за різними джерелами, російський "Газпром" "надав знижку європейським партнерам від 10 до 30%" на ціну на газ на 2011 рік".

Він зазначив, що на сьогоднішній день ціна на газ для України така, що Україна дотує російський "Газпром".

Яценюк зазначив, що, зокрема, у 2010 році така дотація складала близько 2 мільярдів доларів, а у 2011 році вона може скласти близько 3 мільярдів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування