Янукович: Нам треба підняти пенсійний вік жінкам і чоловікам

П'ятниця, 25 лютого 2011, 10:30

Президент Віктор Янукович виступає за поступове підвищення пенсійного віку для жінок і чоловіків.

Про це він сказав під час прямого ефіру проекту "Розмова з країною".

Янукович зазначив, що влада вимушена піти на такий крок, оскільки кількість працюючих людей за кілька років буде такою ж, як і кількість пенсіонерів.

"Якщо ми залишимо такий пенсійний вік, який є, за кілька років ми зрівняємося, і не зможемо утримати пенсійну систему, і вона не буде забезпечувати виплати", - сказав він.

"Нам треба прийняти мужнє рішення, непросте. Це іспит для всіх. Підняття віку. Я категорично проти того, щоб ми робили це різко. Сьогодні було 55, а завтра стане 60. я категорично проти", - додав Янукович.

"Але я за те, щоб ми поступово, з року в рік, потихеньку піднімали пенсійний вік для жінок, а з часом і для чоловіків", - зазначив він.

При цьому президент закликав "подивитися на світові тенденції" у цьому питанні.

"Чому в світі така тенденція, а у нас – така? Тому що ми сильно багаті? Чи ми не багаті, а безвідповідальні і не чесні? І коли ми кажемо, що хочемо робити краще, ми граємося у популізм і дуримо самих себе, і, безумовно, зраджуємо наших пенсіонерів", - сказав він.

"Повірте, мені важко вам про це говорити. Я знаю, що вам і зараз непросто жити, але ми вимушені йти цим шляхом", - додав Янукович.

При цьому він підкреслив, що перед ухваленням цього рішення, влада "заслухає всіх, хто захоче прийняти участь у цій дискусії".

"Це будуть громадські обговорення", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування