Янукович не проти "мажоритарки"

П'ятниця, 25 лютого 2011, 12:34

Президент Віктор Янукович не проти введення в Україні мажоритарної системи виборів.

Про це він сказав під час проекту "Розмова з країною", відповідаючи на запитання щодо порушення депутатами Конституції, зокрема, під час голосування одне за одного.

"Що стосується народних депутатів, моя точка зору проста: поки ми їх не прив’яжемо до округів, ця ситуація буде в парламенті", - сказав Янукович.

Він підкреслив, що зміна системи виборів на пропорційну була "великою помилкою".

"Пропорційна система привела до того, що депутати втратили мотивацію бувати в регіонах і працювати на людей. Є велика кількість депутатів, які самі усунулись від своїх обов’язків", - сказав Янукович.

При цьому він зазначив, що не підпише закону в якому не буде передбачено введення мажоритарної, або змішаної системи виборів.

"Моя позиція: пропорційність має бути, як мінімум, 50 на 50: 50 мажоритарників, 50 – за пропорційними списками. Але якщо буде відпрацьована пропозиція повністю мажоритарної системи, я також не буду заперечувати. Якщо буде досягнуто консенсус в робочій групі і в парламенті", - сказав Янукович.

"Чи 50 на 50, чи повністю мажоритарна система дасть можливість підняти рівень відповідальності депутатів перед виборцями і підвищить ефективність роботи парламенту", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування