Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС наполягає на повній евакуації усіх українців з Лівії

П'ятниця, 25 лютого 2011, 16:15

МЗС наполегливо рекомендує всім українцям, які перебувають в Лівії, залишити територію цієї країни.

Про це заявив речник МЗС Олександр Дикусаров.

"У зв’язку з напруженою ситуацією в Лівії МЗС України наполегливо рекомендує своїм громадянам, які знаходяться в цій країні, залишити територію Лівії та звернутися до посольства України в Тріполі для включення у список пасажирів сьогоднішнього евакуаційного рейсу", - сказав він.

"МЗС України звертається до всіх громадян України в Лівії із проханням повідомляти посольство України про своє місцезнаходження та готовність залишити країну за телефонами: +218213608665  або +218213608664. Також працює цілодобова лінія в Департаменті консульської служби МЗС України +38 044 238 16 57".

Також, за словами Дикусарова, у п'ятницю о 15:35 за київським часом літак "Міжнародних авіаліній України" здійснив посадку в аеропорту Тріполі в рамках евакуації громадян України з Лівії.

Станом на 15:00 на рейс українського літака зареєструвалося 82 пасажира, в тому числі 40 громадян України.

Водночас українців евакуюють з Лівії літаками інших держав.

В Лівії продовжуються акції протесту. В Тріполі відбуваються сутички між поліцією і демонстрантами, які мають намір протестувати, поки лідер Лівії Муамар Каддафі не піде, передає Al Jazeera.

 
 

В Тріполі після п'ятничної молитви демонстранти продовжили акції протесту в Тріполі, але лояльні до Каддафі війська відкрили вогонь. Загинули як мінімум шестеро осіб.

Тобрук, східна Лівія. Reuters

Акції протесту також відбуваються в п'ятницю в Іраку, де тисячі людей вийшли на вулиця на "День гніву" проти корупції. У двох північних містах проти демонстрантів було відкрито вогонь. Загинули шість осіб.

Також акції протесту продовжуються у Бахрейні та Ємені.

У Єгипті на вулиці Тахрір знову вийшли люди, для того, щоб змусити нових керівників впроваджувати реформи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування