Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Письменники та вчені: влада тягне Україну до числа ізгоїв світу

П'ятниця, 25 лютого 2011, 17:53

У 2010 році в Україні з‘явилися політичні в‘язні.

Про це йдеться у зверненні, яке є в розпорядженні "Української правди" і яке підписали українські письменники та вчені.

"Країни світу поділяються на ті, де є політичні в‘язні, і де їх немає. Протягом року влада тягне Україну до числа ізгоїв світу, і вже майже досягла в тому успіху", - зазначається у документі.

"Порушено кримінальні справи проти учасників підприємницького протесту – за безглуздим звинуваченням у "вбиванні кілочків" на Майдані. Дев‘ятеро громадян ув‘язнено за звинуваченнями у спилюванні незаконно встановленого ідола Сталіна", - заявили автори.

"До багатьох колишніх чиновників висуваються різноманітні звинувачення. Представники влади ще до вироку суду дають вказівки, хто винний, а хто ні. У той же час факти сучасного казнокрадства відбуваються на очах у всього суспільства й лишаються показово безкарним", - йдеться у зверненні.

Автори документу заявили, що "натомість влада звільняє з ув‘язнення вбивць і мажорів-злочинців, а прокурор грає "Мурку".

"Справжня ціль політичних переслідувань – паралізувати громадянську активність. Щоб люди забули, що саме вони є джерелом влади, які мають конституційне право розпоряджатися нею та вирішувати долю влади на свій розсуд", - наголошується у зверненні.

"Вся відповідальність за відсутність справедливого суду лежить на владі, яка без виборів отримала ті повноваження, які їй не давав народ", - вважають автори документу.

Вони заявили, що, "всупереч Конституції в Україні діє уряд, який не представляє результатів виборів, заплановано позбавити громадян права визначати місцеву владу".

"Репресії влади свідчать, що її застарілі страхи досі не подолані. Помщаючись на опонентах, представники влади віддячують за свої мокрі долоньки шість років тому", - зазначається у зверненні.

"Ми заявляємо, що підтримуємо кожного, хто сьогодні зазнає політичних репресій і утисків – не залежно від колишніх посад чи партійності. Народ, який забуває про солідарність, приречений", - наголосили автори.

"Тому кожен репресований має отримати дієву політичну, юридичну та іншу підтримку. Найменша можлива підтримка – широкий розголос про кожен випадок політичних переслідувань", - йдеться у зверненні.

Документ підписали, зокрема, письменники Юрій Андрухович, брати Дмитро і Віталій Капранови, Сергій Жадан, почесний президент "Києво-Могилянської академії" В‘ячеслав Брюховецький, секретар Національної спілки письменників Михайло Слабошпицький.

Також підписи поставили журналіст Вахтанг Кіпіані, колишній політв'язень Мирослав Маринович, директор телеканалу ТВі Микола Княжицький та інші.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...