Україна може відправити до Лівії військовий корабель

П'ятниця, 25 лютого 2011, 18:29

Українська влада обговорює можливість направлення до берегів Лівії військового корабля.

Про це в ефірі Шустер Live заявив керівник інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин.

"Є оперативний штаб, який очолив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, МЗС активно бере участь, Міноборони. Ідея, в принципі, направлення військового корабля до Лівії, вона фактично вже обговорюється. Ми будемо дивитися по ситуації", - сказав він.

За словами Волошина, "офіційно, до початку заворушень, на консульському обліку стояло 90 громадян України".

"Ми вже більше 160 вивезли. Тобто реально там дійсно оцінка 2,5 тисячі, такі дані дає посольство", - заявив представник МЗС.

"Після того, як Каддафі сказав, що він готовий стати мучеником і загине, частина українців, які вже стояли в списках на евакуацію, відмовилися", - сказав він.

За словами Волошина, МЗС вивезе "останнього українця, який захоче це зробити".

"Вивозять наші літаки, другий зараз вже готується до вильоту з Тріполі. Вивозять пороми турецькі, грецькі, італійські. Вивозять літаки російські, вивозять літаки іспанські", - зазначив представник МЗС.

"Взагалі, те, що відбувається з евакуацією іноземців, це навіть не евакуація. Це ісход. Тому що там тисячі і тисячі людей намагаються втекти...Тому, до речі, це одна з причин, чому жодна країна, включаючи Україну, не робить надто різких заяв", - заявив він.

"Ніхто не знає, що прийде в голову учасникам конфлікту", - додав Волошин, закликавши всіх громадян України залишити Лівію.

Водночас, як заявив прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров, літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" знаходиться в місті Тріполі (Лівія), куди він прибув для евакуації українських громадян на батьківщину.

За його словами, станом на 18:00 триває реєстрація пасажирів. Вона ускладнюється великою кількістю людей в аеропорту і йде досить повільно.

"Наші дипломати працюють з пасажирами безпосередньо в аеропорту. За попередньою інформацією, пасажирів на цей літак більше 90, з них близько 50 - громадяни України", - сказав Дікусаров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування