ООН ввела санкції проти Каддафі

Неділя, 27 лютого 2011, 09:25

Рада безпеки ООН ввела санкції проти режиму Муаммара Каддафі в Лівії.

Як повідомляє ВВС, за введення санкцій проголосували всі 15 країн-членів Радбезу.

Документ, внесений на розгляд делегаціями Британії, Франції, Німеччини та США, передбачає ембарго на постачання до Лівії зброї і будь-яких матеріалів військового призначення, йдеться у повідомленні.

Також санкції передбачають заборону на міжнародні поїздки Муаммара Каддафі, дев'яти членів його сім'ї та шести наближених, заморожування зарубіжних активів Каддафі, його сина і ще чотирьох родичів.
 
Крім того, Радбез ООН доручив Міжнародному кримінальному суду в Гаазі провести розслідування недавніх подій в Лівії з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах проти людяності.

У той же час, "жителі лівійської столиці Тріполі готуються до нового витка протистояння з владою після заяви лідера країни Муаммара Каддафі про його намір видати своїм прихильникам зброю з військового арсеналу", йдеться у повідомленні.

За даними ООН, загальне число загиблих в ході 10 днів безладів перевищило тисячу осіб. Як повідомляється, більша частина країни, особливо її східні райони, контролюються антиурядовими силами.

"Тим не менш, під владою лівійського лідера все ще знаходиться столиця країни - Тріполі, де проживають 2 з 6,5 мільйонів громадян країни", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в суботу лівійська опозиція створила перехідний уряд на чолі з колишнім міністром юстиції країни Мустафою Мохамедом Абуда Аджлейлем. Імена інших його членів поки невідомі.

Місцем перебування перехідного уряду стало друге за величиною місто Лівії Бенгазі, розташоване на сході країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...