Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз віддасть Фірташу газ до літа

Понеділок, 28 лютого 2011, 16:33

"Нафтогаз" завершить передачу РосУкрЕнерго 12,1 мільярдів кубометрів газу до кінця весни поточного року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело на газовому ринку.

"РосУкрЕнерго повністю реалізує 12,1 мільярдів кубометрів газу "Газпрому" для поставок у країни далекого зарубіжжя в період із грудня 2010 року по травень 2011 року", - сказав співрозмовник, описуючи наступний етап схеми розрахунків.

За його словами, в рамках реалізації домовленостей сторін останнім часом "Газпром" збільшує поставки природного газу до України. Зокрема, якщо в другій декаді лютого щодня в країну надходило трохи більше 200 мільйонів кубометрів, то 22 і 23 лютого - 242-245 мільйонів кубометрів.

Як відомо, уряд України офіційно виклав схему розрахунків "Нафтогазу" з РосУкрЕнерго на виконання рішення Стокгольмського арбітражу в меморандумі Міжнародному валютному фонду в грудні 2010 року.

На той момент вона передбачала помісячне повернення 12,1 мільярдів кубометрів природного газу протягом 2011 року за рахунок купівлі цього газу у "Газпрому" і негайний платіж РосУкрЕнерго на користь "Нафтогазу" у розмірі $1,5 мільярди (еквівалент боргу мінус $0,2 мільярди штрафу).

У відповідності зі схемою, "Газпром" для полегшення закупівлі у нього газу повинен був надати "Нафтогазу" авансовий платіж за послуги транзиту в розмірі $1,5 мільярда, який буде погашений в середньостроковій перспективі (залежно від обсягів транзиту та його ставки) з оплатою процентного доходу за ставкою 4%.

У меморандумі також йшлося, що "Газпром" погодився збільшити щорічні обсяги транзиту газу через Україну до 112 мільярдів кубометрів зі 100 мільярдів кубометрів, передбачених контрактом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування