Данилишин про вибори-2012: "Якщо запропонують, буду обиратися"

П'ятниця, 4 лютого 2011, 11:38

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин готовий повернутися до України, коли буде впевнений, що українські слідство й суд будуть справедливі до нього.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті по-київськи", відповідаючи на запитання, на яких умовах екс-міністр, який отримав політичний притулок у Чехії, згоден повернутися до України.

"Коли матиму право на справедливе слідство й суд. Згадайте нещодавнє інтерв'ю Януковича в Давосі. Він там говорив, що все рівно мені доведеться відповідати за злочинні дії. Уже зробив мене злочинцем без суду й слідства", - зазначив Данилишин

На слова Януковича про те, що Данилишин – не політик, а простий чиновник, який "сидів на ліцензіях і дозволах", екс-міністр сказав:

"Лексика президента мене дивує. По-перше, я не був простим чиновником, а членом уряду. По-друге, за законом "Про Кабмін" міністр - політична фігура. І нарешті, ні на яких ліцензіях я не сидів. Міністр економіки взагалі ліцензіями не займається!".

Коментуючи заяву керівника Держфінінспекції (КРУ) Петра Андреєва про те, що Данилишин, окрім іншого, нібито схвалив і перерахування з Пенсійного фонду 17 млн грн на листівки на підтримку Тимошенко, екс-міністр сказав:

"Пенсійний фонд ніколи не входив у Мінекономіки, і як я міг перерахувати ці гроші? Це все одно, що ви зараз перерахуєте з чужого рахунку, до якого не маєте доступу, на свій якісь кошти".

Данилишин також зазначив, що почувається у Чехії захищеним:

"Я за собою не відчуваю провини й почуваюся тут повністю захищеним. За мною ніколи охоронці не ходили, і не думаю, що вони мені потрібні зараз".

Екс-міністр також розповів, що після отримання політичного притулку часто спілкується з екс-прем'єром Юлією Тимошенко: "З Юлією Володимирівною спілкуємося часто. Обговорюємо з нею політичні реалії України, новий проект Конституції".

"Що стосується виборів у 2012 році, то мені складно загадувати – потрібно дожити. Якщо запропонують, звісно ж, буду обиратися до парламенту", - заявив Данилишин на запитання про вибори. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування