Тігіпка звинувачують у нацистських методах

Четвер, 10 березня 2011, 10:38

БЮТівець Сергій Тєрьохін вважає, що ідея віце-прем'єра Сергія Тігіпка про переміщення робочої сили з регіону в регіон веде до побудови тоталітарної держави.

Про це він сказав Радіо "Свобода", коментуючи таку ініціативу Тігіпка.

"Те, що Тігіпко сказав – це нацизм", - заявив Терьохін.

"Я вам нагадую, яким чином Адольф Гітлер створював інфраструктуру Німеччини: він взяв із Сілезії людей, там де позакривалися шахти, і запропонував робити дороги. Ці люди років 7-8 потім працювали як раби на будівництві таких доріг", - зазначив він.

Водночас, у Партії регіонів вважають ідею про переміщення робочої сили обґрунтованою.

"Є регіони, де є масове безробіття, скажімо, на 1 тисячу працюючих 100 безробітних і більше, скажімо, західні регіони. В той же час, є регіони, де не вистачає робочих рук", - сказав депутат від Партії регіонів Олександр Стоян.

"Тож думати над цим треба, але так, щоб не "наламати дров". У законі можуть бути прописані можливості переміщення", - підкреслив Стоян.

Напередодні Тігіпко повідомив, що доручив Державній службі зайнятості розглянути можливість переміщення робочої сили в ті регіони, де в ній є необхідність.

"Так були доручення, причому, не одне, тому що це питання постійно на контролі", - підтвердила прес-секретар Тігіпка Ірина Рудко.

"Одним з пунктів політики зайнятості є трудова міграція і переміщення робочої сили. Наприклад, сезонні роботи, наприклад, влітку надлишок робочої сили у західних регіонах, а нестача у південних", - пояснила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News