Облитий кислотою чиновник говорить, що конфліктував з міліцією

Четвер, 10 березня 2011, 10:54

Екс-губернатор Тернопільської області Юрій Чижмарь заявив, що у нього був конфлікт з керівництвом міліції регіону.

Про це чиновник сказав в інтерв'ю "Комсомольській правді" в Україні", коментуючи замах, вчинений на нього в лютому.

Як відомо, тоді нинішнього заступника губернатора Київщини облили кислотою у дворі його будинку.

"У мене багато ворогів ще з часів роботи губернатором Тернопільської області. Зокрема, в мене був конфлікт з керівництвом місцевого УМВС, яке викрили у відмиванні ДАІ державних коштів, здійсненні незаконних платежів за техогляди на кілька мільйонів гривень", - сказав Чижмарь.

Також він зазначив, що керівництво обласної міліції викрили у "використанні в службових цілях краденого автомобіля, у приховуванні факту розшуку родича одного з керівників тернопільської міліції".

"Були інші подібні злочини, про які я інформував керівництво міністерства. Фігурантам цих справ замах на мене лише на руку", - вважає чиновник.

"Про всі можливі причини - як службові, так і політичні, які могли послужити мотивом злочину, - я розповів слідчому. Ми спілкувалися майже сім годин, коли я ще перебував у реанімації", - заявив Чижмарь.

Крім того, він зазначив, що нічого не знає про виконавця замаху Дмитра Котова, і замовника, капітана міліції Назара Фесуна, які були затримані міліцією.

"Ніколи не чув цих прізвищ та імен. Звідки ці люди? Ну гаразд - виконавець, але замовник повинен бути хоч якось пов'язаний з жертвою. А я ніколи раніше про нього не чув", - сказав чиновник.

Коментуючи інформацію про те, що з Фесуном його пов'язує заочно якась Олександра, Чижмарь сказав: "Це моє особисте життя. З цією дівчиною я дійсно давно знайомий. Але про існування цього хлопця дізнався тільки днями з Інтернету".

"Я розумію, що всіх цікавить моє особисте життя, але до питання про злочин воно не має ніякого відношення. Звідки журналісти дізнаються, про що підозрюваний говорив на допиті? Хто порушує таємницю слідства? Міліції це байдуже. Значить, їх влаштовує цей "злив", - вважає він.

"Не виключаю, що капітана могли підставити, напоумити або змусити. Він же плутається у своїх свідченнях. Спочатку каже, що сам все придумав, потім - що ідею з кислотою йому підсунув начальник. Думаю, хтось просто хоче мене дискредитувати", - сказав Чижмарь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування