Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ГОТОВА ПЕРЕДАТИ СПРАВУ ТИМОШЕНКО ДО СУДУ

П'ятниця, 11 березня 2011, 09:53

Генеральна прокуратура готова передати до суду кримінальну справу щодо екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Генеральна прокуратура готова передати до суду кримінальну справу відразу ж після закінчення ознайомлення з нею обвинуваченої та її захисника", - повідомляє прес-служба ГПУ.

10 березня слідчий в особливо важливих справах Генпрокуратури вручив адвокату Тимошенко Богдану Ференцу лист із тим, щоб він ознайомив свою підзахисну з його змістом.

У листі йдеться, що 21 лютого Тимошенко оголосили про закінчення досудового слідства у кримінальній справі за обвинуваченням її у перевищенні службових повноважень, зловживанні службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства.

"Згідно з протоколом про оголошення закінчення досудового слідства Тимошенко Ю. В. виявила бажання знайомитися з матеріалами кримінальної справи за участю захисника. Відповідно до вимог ст. 218 Кримінально-процесуального кодексу України цей процес є правом, а не обов’язком обвинуваченого", - зазначає Генпрокуратура.

"Разом з тим, виявивши бажання знайомитися з матеріалами справи, обвинувачена не повинна вчиняти дій до безпідставного затягування цього процесу", - наголошує відомство.

"Кожного робочого дня з 9 до 18 години Тимошенко Ю. В. має змогу в прийнятний для неї час знайомитися з матеріалами кримінальної справи. У разі неможливості захиснику прибути з поважних причин, обвинувачена може відкласти ознайомлення до його явки", - повідомляє ГПУ.

При цьому відділ зв’язків зі ЗМІ Генпрокуратури зазначає, що слідчий "і раніше задовольняв усі клопотання Тимошенко, якщо вони не суперечили чинному законодавству".

Тимошенко о 14:00 у п’ятницю, 11 березня, дасть прес-конференцію в офісі партії "Батьківщина".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування