"Нафтогаз" думає, як зробити собі краще

П'ятниця, 11 березня 2011, 18:06

Керівництво "Нафтогазу" готує низку пропозицій до Міненерго щодо реструктуризації компанії.

Про це на брифінгу в Харкові, відповідаючи на запитання про динаміку переговорів між "Нафтогазом" і "Газпромом" про створення спільного підприємства, сказав глава правління української компанії Євген Бакулін.

"Сьогодні НАК готує цілу низку пропозицій до Міненерговугілля щодо реструктуризації компанії для підвищення ефективності її роботи", - сказав він.

За словами Бакуліна, на сьогодні розглядається декілька можливих способів реструктуризації "Нафтогазу", зокрема створення СП, залучення іноземних інвесторів, публічне розміщення акцій компанії на ринку.

"Ми розглядаємо декілька варіантів, але це лише пропозиції, які будуть дані на розгляд Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Кабміну", - зазначив він.

Бакулін підкреслив, що під час реструктуризації головним завданням уряду і керівництва "Нафтогазу" буде збереження національних інтересів України та створення перспектив для подальшого розвитку компанії.

"Безумовно, головним завданням у нас є, щоб були збережені національні інтереси країни в будь-якій реструктуризації компанії будь-якого напрямку, який ми виберемо, й, безумовно, щоб була максимальна ефективність, за якої компанія отримала б подальший розвиток і мала можливість збільшити обсяги видобутку власного газу", - сказав Бакулін.

Він підкреслив, що без коригування деяких законів і затвердження плану реструктуризації "Нафтогазу" в Кабінеті міністрів, цей процес не почнеться.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...