Фірма, за якою стоїть міністр, заробила півтора мільярди з бюджету

Субота, 12 березня 2011, 13:50

Аграрний фонд 4 березня уклав угоду з ТОВ "Хліб Інвестбуд" на постачання 895 тисяч тон зернових культур вартістю 1,55 мільярд гривень.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Джерелом фінансування угоди визначені "кошти державного бюджету України". Розпорядником коштів вказано Міністерство аграрної політики та продовольства.

Закупівля проведена за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника".

В обґрунтуванні закупівлі, пише видання, вказано, що "з початком нового маркетингового періоду застосування процедури закупівлі в одного учасника є єдиним можливим способом здійснення своєчасного формування державного інтервенційного фонду".

Виникнення термінової потреби в зерні пов’язане з формуванням державного інтервенційного фонду з метою забезпечення продовольчої безпеки держави.

Наразі в Мінекономіки подані ще три заявки на погодження процедур закупівель "у одного учасника", йдеться у публікації.

Так держпідприємство "Державна продовольчо-зернова корпорація України" просить дозволу на закупівлю у ТОВ "Хліб Інвестбуд" в І кварталі 2011 3,5 мільйонів тон зернових "на суму близько 6 000 000,00 тисяч гривень".

Також Аграрний фонд до 1 листопада 2011 року планує закупити у "Хліб Інвестбуду" партії зерна до 1 030,28 тисяч тон та до 769,639 тисяч тон. Очікувана вартість закупівлі не вказана.

Видання зазначає, що контроль над фірмою "Хліб Інвестбуд" має ТОВ "Каласар", причетне до бізнес-середовища міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка та "Внешэконобанку", який очолює прем'єр Росії Володимир Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...